20/02/09

Històric de participació un nou rècord

Des dels seus orígens, ara fa 31 anys, la Cursa de Sant Antoni ha vist com, any rere any anava guanyant adeptes, especialment la darrera dècada i sobretot els últims dos anys emmarcada en l’auge de l’atletisme popular en què es troba immersa la ciutat.

En els darrers 10 anys, aquesta prova de barri ha anat incrementant la participació anualment, poc a poc, però significativament. Algunes vegades només hi havia 25 corredors més que l’any passat, d’altres 150, però tal i com demostra l’estadística, el creixement no s’ha aturat mai.

L’any passat, en l’edició 2008, quan celebrava tres dècades d’atletisme popular, la cursa va superar els dos milers de corredors i enguany les inscripcions de la cursa han aconseguit un nou èxit de participació: en la 31a edició de la Cursa de Sant Antoni viurà la seva edició més multitudinària amb 3 milers de corredors i corredores que s’han inscrit a la nova edició de la cursa.

Aquest espectacular augment de participació dels darrers anys és una mostra més de la consolidació definitiva d’aquesta prova atlètica, com a cursa barcelonina d'important projecció, tant popular com esportiva.

Driss Lakhuaja y Meritxell Calduch vencen con rotundidad

Mundo deportivo, 25/01/2009
El atleta marroquí y la manresana se han impuesto en la 31ª edición de Cursa Sant Antoni-Divina Pastora de Barcelona.

El atleta marroquí Driss Lakhuaja (AA Catalunya), con un tiempo de 30.08, y la manresana Meritxell Calduch (FC Barcelona), con una marca de 35.49, se han impuesto en la 31ª edición de Cursa Sant Antoni-Divina Pastora de Barcelona, que esta mañana se ha disputado sobre un recorrido urbano de 10 Km. en el que han tomado parte 3.035 corredores, récord absoluto de la prueba.


Como sucediese la pasada semana en el Medio Maratón de Terrassa LakhuAja ha vuelto a imponerse a Roger Roca después de una dura lucha entre ambos y que parece que será la tónica de esta temporada. El marroquí afincado en Barcelona supo dominar la prueba desde el principio y lograr una ventaja intermedia de casi medio minuto sobre el igualadino que ha mantenido hasta el final.

En categoría femenina la azulgrana Meritxell Calduch ha revalido con gran autoridad su título del pasado año, aunque su marca de 35.49 ha sido discreta, lejos del récord del la prueba que ella misma logró el pasado año con un crono de 34:05.

Más información a: El Mundo Deportivo

23/01/08

Els punts claus de la prova

La Cursa de sant Antoni va néixer al 1979, i des d'aleshores ha anat creixent en nombre de participants, sobretot a la darrera dècada. Per aquest motiu, segons l'organització, els inscrits a la Cursa de Sant Antoni podrien superar els 2.500 inscrits, encara que el límit que s'han fixat per mantenir la qualitat de prova se situï al voltant dels 3.000 participants.

La cursa, que enguany presenta algunes innovacions en el traçat del circuit de 10 quilòmetres, també inclou una cursa per joves, d'una milla, i una altra per infants no competitiva (de 330 metres); una bona manera d'introduir a persones de totes les edats a la pràctica de l'esport popular i festiu.

Finalment, entre els atletes destacats es troba Benito Ojeda, guanyador a les edicions de la cursa de l'any 2004 i 2006, així com del Campionat de Catalunya de 1998 ,(a la vegada que ostenta el rècord amb la millor marca mai registrada en aquesta prova); i Víctor Gonzalo, entre d'altres.

La prova atlètica, que un any més arriba integrada dins de la festa major d'aquest barri barceloní, començarà a les 9.30 del matí a l'encreuament entre els carrers Floridablanca i Calàbria.

15/01/08

Roca domina la Cursa de Sant Antoni más multitudinaria

Roger y Calduch mandaron en la edición del récord: 2.421 inscritos.

A la altura de la celebración de su 30 aniversario, la Cursa de Sant Antoni cumplió ayer todos sus objetivos y batió todos los récords, incluso alguno más de los que se proponía. No sólo dejó atrás su marca histórica de capacidad de convocatoria con 2.421 inscritos de los que 2.210 llegaron a meta (si se suman los numerosos 'despistados' sin dorsal, la cifra crece a unos 2.700), sino que los vencedores, Roger Roca y Meritxell Calduch, batieron las mejores marcas de la carrera barcelonesa que lleva el nombre del barrio que la aloja, convertida ya en un clásico del atletismo barcelonés.
Fue un éxito total para la A.E. Esport i Natura y la Penya Barcelonista L'Eixample Can Conesa, organizadores de la Cursa, y para sus colaboradores, Moritz, Asics, Mundo Deportivo y el Institut Barcelona Esports. No hubo problemas de logística pese a que la prueba cada vez absorbe más volumen de participantes, y todo transcurrió con normalidad en el circuito de 10 kms. y en los trazados menores, que reunieron a 500 niños.
Roger Roca demostró sus galones de múltiple campeón catalán y ganó bajando de la media hora (29'59") para batir el viejo récord que poseía en Sant Antoni Benito Ojeda, noveno ayer, desde hacía diez años. Roca llegó en solitario a la meta precediendo a Marcos Sanza y al ganador de la pasada edición, Otmane Btaimi, por este orden.
Entre las mujeres no hubo oposición para la blaugrana Meritxell Calduch, que aventajó en más de dos minutos a Mireia Sosa y a la ex marchadora Encarna Granados.