20/02/09

Històric de participació un nou rècord

Des dels seus orígens, ara fa 31 anys, la Cursa de Sant Antoni ha vist com, any rere any anava guanyant adeptes, especialment la darrera dècada i sobretot els últims dos anys emmarcada en l’auge de l’atletisme popular en què es troba immersa la ciutat.

En els darrers 10 anys, aquesta prova de barri ha anat incrementant la participació anualment, poc a poc, però significativament. Algunes vegades només hi havia 25 corredors més que l’any passat, d’altres 150, però tal i com demostra l’estadística, el creixement no s’ha aturat mai.

L’any passat, en l’edició 2008, quan celebrava tres dècades d’atletisme popular, la cursa va superar els dos milers de corredors i enguany les inscripcions de la cursa han aconseguit un nou èxit de participació: en la 31a edició de la Cursa de Sant Antoni viurà la seva edició més multitudinària amb 3 milers de corredors i corredores que s’han inscrit a la nova edició de la cursa.

Aquest espectacular augment de participació dels darrers anys és una mostra més de la consolidació definitiva d’aquesta prova atlètica, com a cursa barcelonina d'important projecció, tant popular com esportiva.

Driss Lakhuaja y Meritxell Calduch vencen con rotundidad

Mundo deportivo, 25/01/2009
El atleta marroquí y la manresana se han impuesto en la 31ª edición de Cursa Sant Antoni-Divina Pastora de Barcelona.

El atleta marroquí Driss Lakhuaja (AA Catalunya), con un tiempo de 30.08, y la manresana Meritxell Calduch (FC Barcelona), con una marca de 35.49, se han impuesto en la 31ª edición de Cursa Sant Antoni-Divina Pastora de Barcelona, que esta mañana se ha disputado sobre un recorrido urbano de 10 Km. en el que han tomado parte 3.035 corredores, récord absoluto de la prueba.


Como sucediese la pasada semana en el Medio Maratón de Terrassa LakhuAja ha vuelto a imponerse a Roger Roca después de una dura lucha entre ambos y que parece que será la tónica de esta temporada. El marroquí afincado en Barcelona supo dominar la prueba desde el principio y lograr una ventaja intermedia de casi medio minuto sobre el igualadino que ha mantenido hasta el final.

En categoría femenina la azulgrana Meritxell Calduch ha revalido con gran autoridad su título del pasado año, aunque su marca de 35.49 ha sido discreta, lejos del récord del la prueba que ella misma logró el pasado año con un crono de 34:05.

Más información a: El Mundo Deportivo